Pastís danés de poma

INGREDIENTS
5 o 6 pomes tipus reineta o golden ( segons la mida)
3 ous de 50 g
150 g de sucre blanc
125 g de mantega
Mantega per untar el motlle
180 g de farina blanca
1 sobre de llevat químic (Royal o d'altre)
Un pols de sal
1 llimona

2 cullerades soperes de brandi
Un polsim de coriandre en pols (opcional)


PREPARACIÓ I COCCIÓ
Pelem les pomes i les tallem a quarts. Agafem cada quart i fem talls regulars sense arribar al final. Els posem en un bol, els ruixem amb el suc de la llimona, tapem i reservem. En un segon bol, tamisem la farina i la barregem amb la sal i el llevat. Reservem. En un tercer bol, treballem els ous amb el sucre fins a blanquejar. Fonem la mantega al microones i l'afegim poc a poc al bol dels ous i el sucre. Un cop ben barrejat hi tirem el brandi. Seguidament anirem incorporant la barreja de farina, poc a poc, en dos o tres vegades treballant amb una espàtula.
Encenem el forn a 180ºC, dalt i baix. Preparem un motlle d'uns 30 cm, l'untem amb mantega i l'empolsimem amb farina. Hi aboquem la massa i l'allisem amb l'espàtula (a massa queda espessa). Disposem els talls de poma tal com es veu a la fotografia. Ho entrem al forn i deixem coure uns 30 minuts. La poma ha d'estar cuita i les vores daurades. Fem la prova de l'escuradents; si surt net ja està cuit. Retirem el pastís del forn i el deixem refredar. Abans de servir hi posem sucre llustre per sobre.


PER SABER-NE MÉS
El podem menjar tebi o fred. El podem acompanyar amb nata. Amb cafè o té és perfecte. Els talls de poma els hem de posar ben junts, un cop la poma cou perd volum. Aquest pastís l'hem trobat com a pastís danès i pastís alemany. Hi ha diferents versions i totes bones. Aquest l'he trobat en una enciclopèdia de cuina de fa moltíssims anys.


RESULTAT A TAULA
Per als amants dels pastissos de poma, aquest l'heu de tastar!


Júlia