Pastís de roses

INGREDIENTS PER A 6 PERSONES

1 massa de pasta de full rodona
5 pomes vermelles
1 culleradeta de sucre
1 llimona
Compota de poma
Aigua mineral
Una mica de mantega per untar el motlle.

Per fer la compota
2 pomes golden
1 cullerada de sucre
Aigua mineral

ESTRIS
Un motlle rodó de 20 cm
1 mandolina

 

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Preparem la compota
Pelem les pomes golden, retirem la part de les llavors. Tallem la poma a trossets petits i els posem en un cassó amb un parell de cullerades d'aigua, un trosset de pell de llimona i una cullerada de sucre. La deixem coure a foc suau uns 20 minuts. Quan estigui tova, la traiem del foc, la posem al vas de la batedora i la triturem fins quedi ben fina. Ho reservem.


Preparació del pastís

Rentem bé les pomes, les tallem a quarts sense pelar-les i retirem la part del cor. Amb l'ajuda de la mandolina, tallem la poma a làmines ben fines i les posem en un bol amb aigua mineral, suc de llimona i una cullerada de sucre. Hi posem aigua suficient perquè quasi cobreixi la poma. Posem el bol al microones 8-10 minuts a potència màxima per tal que la poma quedi una mica cuita. Sabrem que està al punt quan puguem enrotllar la poma sense que es trenqui. Un cop cuita, l'escorrem i deixem que perdi temperatura. Hem de poder fer les roses sense cremar-nos.

Mentre la poma es cou, untem el motlle amb mantega. Posem la pasta de full, tallem la part que sobri i la punxem amb una forquilla. Hi afegim la compota i l'escampem amb una cullera. Comencem a fer les roses enrotllant les làmines de poma i les anem col•locant dins del motlle. No cal que siguin totes de la mateixa mida, les podem fer irregulars. Encenem el forn a 190ºC i posem a coure el pastís uns 30 minuts.

 

PER SABER-NE MÉS
Si no tenim microones, podem coure les làmines de poma en un cassó al foc vigilant el punt de cocció, que serà quan puguem cargolar les lamines sense que es trenquin. Us deixem un petit video 


RESULTAT

Un pastís espectacular i molt lleuger. Volarà quan el poseu a taula.

 

Júlia i Montse