Torradetes de Santa Teresa

INGREDIENTS

 Brioix
 Llet fresca
 1/3 de canó de canyella
 1 pell de llimona
 2 cullerades de sucre
 1 ou
 Oli d'oliva suau per fregir
 Sucre per afegir al final

 

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Posem la llet en un cassó al foc amb la pell de la llimona, la canyella i el sucre. Escalfem i parem el foc abans que bulli. Deixem reposar fins a temperatura ambient. Tallem el brioix a talls d'uns 2 cm i posem els tallas en un plat. Mullem el brioix amb la llet; deixarem que empapi uns minuts.

Batem l'ou en un plat fondo. Posem una paella de mida adient al foc amb oli d'oliva suau. Passem els talls de brioix per l'ou i els fregim fins que quedin daurats. Els deixem escòrrer sobre paper absorbent. Servim amb suctre per sobre, calents o a temperatura ambient.

PER SABER-NE MÉS

Coques de Santa Teresa, torradetes de Santa Teresa, torrijas, le pain perdu dels francesos. Des de molt antic i per tot arreu, a les cuines s'empescaven receptes senzilles, econòmiques, d'aprofitament, que totes hem menjat de petites. Receptes fetes amb ingredients que es poden trobar fàcilment a totes les cases. 

Si escalfem la llet amb el sucre, la pell de llimona, la canyella i la deixem infusionar d'un dia per l'altra, agafa molt bon gust. La recepta tradicional es fa amb pa, naturalment. Nosaltres ho hem volgut provar amb brioix i el resultat ha estat boníssim. Podem acabar aquestes postres escampant per sobre  sucre, canyella, mel, melmelada al gust, virutes de xocolata, fins i tot podem fer una base amb coulis de maduixes i servir les coques a sobre.

RESULTAT A TAULA

Unes postres tradicionals, d'aprofitament, reinventades i molt bones. Qué vagi de gust!

 

Júlia