INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

4 cebes de figueres
1 l. de brou de carn o verdures
100 g. de formatge ratllat
4 llesquetes de pa
2 culleres de farina
15 g de mantega
Oli d'oliva verge extra.
50 ml de conyac
4 ous (opcional)

PREPARACIÓ

Tallem la ceba a juliana. Posem oli en una paella, afegim la mantega i una mica d'oli. Afegim la ceba, salem  i la deixem coure a foc suau fins que sigui ben cuita.  Mentre la ceba es cou, torrem les llesquetes de pa a l forn a 200ºC.  Escalfem el brou. Quant la ceba és cuita, afegim la farina a la ceba, remenem be, afegim el conyac i una mica de brou. Remenem be i ho afegim al brou.  Posem la sopa de ceba en olletes o bols individuals que puguin anar al forn. Posem una torradeta  a cada un,  formatge ratllat i gratinem.

 

PER SABER-NE  MÉS

El brou que utilitzarem per fer la sopa, pot ser una resta de caldo o el brou que ens queda de bullir verdures. Si us agrada amb ou,  abans de posar el pa torrat, podeu afegir a cada una de les olletes un ou cru o un ou poché.

 

RESULTAT

Una recepta d'aprofitament, bona i econòmica.

 

Montse