INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
600 g de carbassa
1 porro gran, la part blanca
200 g de ceba
5 dl d'oli d'oliva verge extra
Sal
1 cullerada sopera de curri en pols
3/4 l d'aigua mineral o filtrada
Crostons de pa per servir la sopa
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Pelem la carabassa i la tallem a trossos. Pelem la ceba i la tallem en 4 trossos. Rentem el porro i el tallem a rodanxes d'un cm.
Posem una olla a foc suau i cobrim el fons amb oli d'oliva.
Afegim les verdures tallades i donem unes voltes fins que comencin a suar. Afegim la sal i el curri, remenem un parell de minuts i ho cobrim amb l'aigua mineral freda. Deixem que la crema bulli una 30 minuts, fins que les verdures estiguin toves. Triturem amb la batedora elèctrica i rectifiquem de sal.
RESULTAT A TAULA
El curri dóna un gust molt aromàtic a aquesta sopa. Compreu-lo de bona qualitat, el resultat és molt diferent.
PER SABER-NE MÉS
Aquesta crema la podem fer més clara afegint més d'aigua. Servida amb crostons de pa queda rodona. No té patata ni cap làctic, el gust és molt pur i suau. Si volem la crema més fina, una bona opció és passar-la pel colador xinès. Es congela molt bé.
Júlia