El seitó o anxova, Engraulis encrasicholus, (cast.: anchoa, boquerón). És molt abundant a la nostra costa i molt apreciat comercialment. Es pot trobar  fresc o en conserva. És un peix que se sala a diverses localitats de la Costa Brava. Potser la població més coneguda és  l'Escala.

El podem cuinar fregit, arrebossat, marinat ...

Mida: Entre 15 i 20 cm.

Hàbitat: El seitó és una espècie costanera que a l'hivern es troba entre 100 i 180 metres (capturada fins als 250 metres). Al estiu s'apropa a la costa. S'alimenta d'organismes del plàncton.

Reproducció: Arriba a la maduresa sexual al final del primer any. El període reproductor varia segons les zones. Una femella pot produir uns 15.000 ous. Les larves surten al cap de 3 dies.

Tècniques de pesca: Es captura amb arts d'encerclament. L'anxova es pesca de nit  per les anomenades teranyines que surten a pescar a mitja nit i tornen a l'alba.

RECEPTES:

Seitons amb vinagre