La mòllera, molla, Urophycis brasiliensis, (cast. brótola),  n'hi ha de dos tipus, la de fons de fang o sorra i la roquera. La primera és mes blanca i la segona té tons més marrons. Té una carn blanca, suau, delicada, tova i exquisida. S'utilitza en fresc, refrigerada o congelada i es comercialitza sencera, trossejada, filetejada i a rodanxes.

Mida: Fa 65 cm de llargària màxima, normalment, en fa 25.

Hàbitat: Viu sobre substrats durs i de fang i sorra propers a roques, entre 13 i 614 m de fondària (normalment, entre 100 i 200). També és present a coves.

Reproducció: Assoleix la maduresa sexual quan arriba als 37 cm de llargària.

Tècniques de pesca: Els pescadors professionals utilitzen palangres i bous d'arrossegament. Els pescadors esportius, volantí.

 

RECEPTES: 

Mòllera arrebossada (Per nosaltes,  arrebossada és la millor )

Mòllera al forn