INGREDIENTS

Pa sec del dia abans

 

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Tallem el pa amb la seva crosta a daus petits. Ho podem tallar amb el ganivet del pa o amb tisores. Escampem els crostons en una safata de forn. Entrem la safata al forn fred i l'encenem a 200ºC dalt i baix. Programem el rellotge del forn 10 minuts. Quan acabi el temps mirem el color del pa. Si està daurat, apaguem el forn i ho deixem 5 minuts més que acabi de coure amb l'escalfor residual. El temps de cocció pot variar uns minuts. Dependrà de la quantitat d'humitat del pa i de la mida dels crostons. En qualsevol cas, a partir dels 10 minuts, hem de vigilar el forn.

 

PER SABER-NE MÉS

Un cop el pa té el color desitjat, el traiem del forn i el deixem que perdi temperatura. Guardem els crostons en un pot de vidre ben tancat. Es conserva setmanes en bon estat i, al no tenir oli ni greixos, no agafa gust de ranci. Una bona manera d'aprofitar el pa que ens queda. És un bon recurs per a sopes, gaspatxos, amanides...

 

RESULTAT A TAULA

Una recepta d'aprofitament, crostons cruixents i bons.

Júlia