INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

25 fulles d'alfàbrega (mida grossa)
100 ml d'oli d'oliva verge extra
40 g de pinyons
25 g de formatge parmesà ratllat
25 g de formatge pecorino ratllat
Sal

PREPARACIÓ

Rentem les fulles d'alfàbrega amb cura, les deixem escórrer i les acabem d'eixugar amb paper de cuina. Agafem el recipient de la batedora i hi posem les fulles d'alfàbrega, els pinyons, l'oli i un pols de sal. Ho triturem. Afegim els formatges i triturem de nou fins aconseguir la textura desitjada.



PER SABER-NE MÉS

El pesto és molt versàtil, ideal per espaguetis, nyoquis o espàrrecs. També queda molt bo amb amanides de tomàquet, mozzarella, burrata, arrossos...Aquesta salsa ha evolucionat i té moltes interpretacions, amb all o sense, amb nous, etc. Els formatges, si són acabats de ratllar molt millor. Compte amb la sal, aquests dos formatges ja en tenen força. Si no trobem pecorino, amb parmesà també queda molt bo. Es pot conservar a la nevera dins d'un pot de vidre cobert d'oli durant setmanes. Es congela molt bé.



RESULTAT A TAULA

El pesto italià de sempre, el clàssic.


Montse i Júlia