INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

1 pollastre de 1,6 kg

6 grans d'all

2 fulles de llor

4 branques de farigola fresca

1 llimona

50 ml d'oli d'oliva verge extra

Sal 

Pebre negre mòlt

100 ml de vi ranci o garnatxa

 

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Demanem a la carnisseria que ens tallin el pollastre a quarts, amb els talls oberts com si l'haguéssim de fer a la planxa i les ales separades. Rentem el pollastre, netegem les restes de plomes  i l'eixuguem amb paper de cuina. Tallem els alls al llarg sense pelar. Preparem la plata de forn. A la mateixa plata disposem el pollastre amb la pell a sota. El salpebrem, el ruixem amb el suc de llimona que espremem amb les mans. Escampem per sobre els trossets d'all, el llor, la farigola i ho amanim amb l'oli. Acabem posant la llimona espremuda que tallarem a trossos. Entrem la plata al forn fred, alçada 3. Connectem grill i ventilador a 200ºC, temps 45 minuts aprox. A mitja cocció donarem la volta al pollastre i mullarem amb el vi ranci. Si ens queda sec, afegirem una tassa d'aigua mineral tèbia o brou, si en tenim. Quan faltin 5 o 7 minuts per acabar la cocció, si la pell no ens ha quedat rossa, podem augmentar la temperatura fins a 220ºC. Vigilarem el color del pollastre, quan sigui daurat apagarem el forn. El pollastre continuarà coent uns minuts més amb el forn desconnectat. Cal vigilar que no es cremi. Servim calent amanit amb el seu suc.

PER SABER-NE MÉS

Aquest és un plat de pollastre al forn que, a l'estar trossejat, es cou ràpidament. Us recomano que compreu pollastres grossos, que pesin 1,6 kg aprox. És cuinen molt millor i ténen més bona presència a taula. Èxit assegurat.

RESULTAT A TAULA

Bo, aromàtic, de pell cruixent, econòmic, fàcil i ràpid. Que més podem demanar? 

Júlia