INGREDIENTS PER A 4 O 5 PERSONES

Una peça de llom ibèric d'1 kg aprox.
1 ceba grossa
1 pastanaga
3 grans d'all
2 fulles de llor
1 branca de farigola
50 ml d'oli d'oliva verge
100 ml de vi ranci
Una tassa d'aigua mineral
Sal
Pebre negre mòlt

 

Preparació i cocció

Escalfem el forn a 200ºC. Tallem la ceba a la juliana i les pastanagues a rodanxes primes. Preparem la plata per coure la carn. Fem una capa amb la ceba, una altra capa amb la pastanaga, posem a sobre els alls sencers amb pell i les fulles de llor. Salpebrem el tall de llom, el posem a sobre de les verdures, l'amanim amb l'oli i afegim la farigola al costat. Entrem la safata al forn i coem 1 hora sense tocar la temperatura. Als 30 minuts de cocció ruixem amb el vi ranci i  donem la volta. Si ens queda sec, afegim una tassa d'aigua mineral. 

Un cop tenim el llom cuit, treiem la safata del forn i reservem el llom calent. Descartem les herbes i els alls. Triturem el fons del suc i les verdures i ho passem pel colador xinès. Rectifiquem de sal. Tallem el llom a talls prims i el servim amb la salsa. Nosaltres li hem posat una pinzellada de melmelada casolana de pebrot vermell.

PER SABER-NE MÉS

El llom ibèric és una peça de carn tendra i molt fina. Aquesta recepta és molt senzilla, no us donarà feina. És d'aquells plats que es fan sols. 

RESULTAT A TAULA

Un llom rostit de festa. Quedareu molt bé, segur que repetiu. Que vagi de gust!

Júlia i Montse