INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

1 peu de porc guisat i trinxat
4 carxofes
Sal
Melmelada de pebrot vermell

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Per fer els peus
Aquest plat es fa amb peus de porc guisats tal com us expliquem a la  recepta: Peus de porc amb carxofes.

Per fer les carxofes
Omplim un bol amb aigua freda i hi posem unes branques de julivert tallades, (això evitarà que la carxofa s'oxidi i quedi negra). Posem una olla al foc amb aigua i sal. Tallem el tronc de les carxofes i el pelem. Tallem les puntes, treiem les fulles externes i dures fins que arribem a la part tendra. Les deixem senceres. Les posem dins del bol amb l'aigua freda i el julivert. Quan l'aigua de l'olla bull hi tirem les carxofes i els troncs. Bullim 10-12 minuts. Han de quedar poc fetes. Passat el temps de cocció les retirem, deixem escórrer i reservem. Trinxem ben petita la carn d'un peu de porc i els troncs de les carxofes, afegim el suc del guisat. Farcim les carxofes amb una cullera. Servim amb melmelada de pebrot.

PER SABER-NE MÉS
Podem farcir les carxofes en funció del que tinguem: resta de peus de porc guisats, pasta de canalons o lassanya, carn, peix, verdures. Podem barrejar el farcit amb una mica de beixamel i  gratinar.

RESULTAT A TAULA
Un primer plat elegant, molt  bo i vistós. Que vagi de gust!

Montse