Magret d'ànec amb ceba caramel·litzada i reducció de porto

INGREDIENTS PER A 2 PERSONES
1 magret d'ànec
1 Ceba grossa de 200- 250 g
2 cullerades de sucre morè
150 ml de vi de Porto
Oli d'oliva verge extra
Sal
Pebre negre mòlt

 

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Tallem la ceba a juliana. Posem una mica d'oli en una paella, hi afegim la ceba, la salem i la deixem coure lentament. Quan comença a quedar transparent, afegim el sucre en dues vegades. Ho remenem i deixem que el sucre es vagi desfent. Un cop la ceba cuita, afegim el vi en dues vegades i ho deixem reduir. La ceba ha de quedar fosca, tal com es veu a la foto. La reservem.
Tallem el magret per la meitat (2 talls iguals). Amb un ganivet marquem la part de la pell a cuadrets de 1-1,5 cm. Posem una paella al foc sense oli, (el magret deixa anar molt greix). Posem a coure el magret per la part del greix 5-6 minuts. Donem la volta i el deixem coure 3 minuts més. Ens quedarà cruixent per fora i al punt per dins.
Muntem el plat amb una base de ceba caramel·litzada i a sobre el magret tallat a talls d'un cm de gruix.

.
PER SABER-NE MÉS
Quan coem el magret, hem de retirar el greix que deixa anar per evitar que entri en contacte amb la carn. Podem substituir el vi de Porto per un vi Pedro Ximènez. La ceba la podem tenir preparada amb antelació i coure el magret al moment.


RESULTAT A TAULA

Un plat de festa excel·lent que us donarà poca feina i volarà de taula. què vagi de gust!


Montse