Pollastre farcit

INGREDIENTS PER A 8 PERSONES
1 pollastre de 2 kg
Oli d'oliva verge extra
Sal
Pebre negre mòlt

Verdures per acompanyar
Pastanagues
Cebes petites
Patates
1 cabeça d'alls
1 branqueta de farigola
1 branqueta de romaní

PREPARACIÓ I COCCIÓ
Demanem que ens preparin el pollastre desossat i farcit, lligat com un tall rodó. Nosaltres hem escollit un farciment de carn picada, ou dur, prunes i pinyons.


COCCIÓ AMB FORN TRADICIONAL
Pelem i tallem les pastanagues, les patates, les cebes i ho reservem. Escalfem el forn a 180ºC. Salpebrem el pollastre i el posem a la plata del forn. El deixem coure 1h i 1/2. A mitja cocció afegim les verdures, els alls sense pelar, la farigola i el romaní.
Traiem el pollastre del forn i tallem el cordill. Després, fem talls al gust i els servim amb les verdures. Es pot servir fred o calent.

PREPARACIÓ AMB FORN COMBINAT DE VAPOR I SONDA DE TEMPERATURA

Pelem i tallem les pastanagues, les patates, les cebes i ho reservem. Escalfem el forn a 180ºC., 60 % d'humitat i temperatura interior 75ºC. Salpebrem el pollastre, el posem a la plata del forn i clavem la sonda tal com es mostra a la fotografia. Quan la temperatura interior arribi a 75ºC (aprox. en 1 h 30 minuts) el pollastre ja estarà cuit. A mitja cocció, afegim les verdures, els alls sense pelar, la farigola i el romaní.
El podem servir fred o calent.


PER SABER-NE MÉS
El farcit pot variar al gust de cadascú. Desossar i farcir el pollastre és una feina delicada. Millor que ho facin a la carnisseria.
El podem cuinar el dia abans i tallar-lo abans de servir.


RESULTAT A TAULA
Un pollastre de festa que dona poca feina. Tant si el serviu calent com fred, èxit assegurat.

Montse