INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

2 albergínies de 180 g
Enciam fulla de roure
Tomàquet


Per al marinat:

200 ml d'oli d'olives arbequines
1 llima (o llimona)
1 gra d'all (opcional)
1 bitxo petit
Julivert
1 branqueta de farigola
Sal

PREPARACIÓ 
Rentem les albergínies i les tallem en 4 parts de dalt a baix. Les salem i deixem que treguin l'aigua. Les esbandim i les tornem a salar lleugerament. Escalfem el forn a 190ºC. Posem les albergínies en una plata i les untem amb poc oli, podem utilitzar un pinzell. Les entrem al forn i coem 45 min. A mitja cocció les  pinzellem amb el marinat i les tapem amb paper d'alumini per qué no s'assequin. 

Preparació del marinat:

En un bol posem l'all i el julivert picats, el bitxo sencer, la farigola esmicolada, l'oli i el suc de llima. Salem, remenem i reservem. Ja tenim el marinat llest.

Quan les albergínies son cuites, les treiem del forn, les posem en una safata fonda i quan encara són calentes, incorporem el marinat. No cal que quedin cobertes. Les deixem reposar fins l'endemà a la nevera, tapades amb una làmina de plàstic transparent. De tant en tant les anem remullant amb el mateix marinat.

PER SABER-NE MÉS
El marinat el podem variar en funció de les herbes aromàtiques que tinguem.

RESULTAT
Ho servim amb enciam fulla de roure i tomàquet, com a la foto. També queden molt bé a sobre d'una torrada amb pa amb tomàquet. Unes albergínies sensacionals!

Montse