INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

2 pebrots vermells grossos
2 albergínies
1 ceba de Figueres
1 patata de 100 g
3 ous
125 ml de crema de llet per cuinar
Sal
Pebre blanc mòlt
9 filets d'anxova dessalats en aigua durant 1 h i eixugats
Mantega 
Oli
Vinagre

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Escalivem les hortalisses tal com expliquem al post Escalivada amb la seva salsa. Un cop tot pelat, ho deixem escórrer unes 4 hores llevat de la patata. Amb la batedora, fem un puré amb les hortalisses, els ous, 6 filets d'anxova i la nata. Salpebrem. Col·loquem la barreja en un motlle rectangular tipus "plum cake" untat amb mantega. Coem al bany maria amb el forn calent a 190ºC durant 50 minuts o fins que en punxar amb un escuradents ens surti net. Treiem del forn, deixem refredar i posem a la nevera. Servirem el pastís fred acompanyat  d'una vinagreta servida a part.

VINAGRETA

Barregem l'oli, el vinagre, els 3 filets d'anxova aixafats amb una forquilla, el pebre blanc i unes gotes d'aigua. Ho batem tot bé.

PER SABER-NE MÉS

Cal utilitzar pebrots vermells i que no tinguin vetes verdes, sinó el pastís ens quedarà de color marró. Sobretot, les hortalisses s'han d'escórrer molt bé, sinó el pastís ens quedarà aigualit i es trencarà.

Abans d'omplir el motlle, l'untarem amb mantega, després cobrirem el fons i els dos laterals estrets amb una tira de paper de forn tallada a la mida justa i ho tornarem a untar. Després abocarem la barreja i sacsejarem suaument per anivellar. Fet d'aquesta manera, un cop cuit i refredat, serà més fàcil de desemmotllar i mantenir la forma.

Aquest pastís, igual que la vinagreta, el podem fer sense anxoves. Hi  queda bé qualsevol vinagreta senzilla al vostre gust.

RESULTAT A TAULA

Un pastís deliciós, de gust suau i que es desfà a la boca.

Júlia