INGREDIENTS
500 g de seitons  grossos
Oli d'oliva verge extra
2 grans all
200 ml  de vinagre
Julivert
Sal


PREPARACIÓ
Demanem a la peixateria que netegin els seitons, oberts, sense espina i que els filets ens quedin units per la cua. 
Els deixem en aigua molt freda amb gel durant 15 minuts canviant l'aigua 2 o 3 vegades. Aconseguirem que quedin més blancs i una textura mes forta.
Els posem en una plata, salem i cobrim amb vinagre blanc. Els deixem a la nevera tota la nit.
Al dia següent, escorrem el vinagre i els rentem amb aigua.
Els disposem en una plata ben arrenglerats (com a la foto), rectifiquem de sal i els cobrim amb oli.
Escampem per sobre all i julivert i ja ho tenim llest per servir.

PER SABER-NE MÉS
Si en fem més quantitat, es guarden a la nevera durant dies. Per evitar l'anisaki millor congelar-los 5 dies abans de preparar-los.

RESULTAT
Els podem menjar com aperitiu, en amanides o senzillament menjar-los amb pa amb tomàquet.