INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

8 figues

Sobrassada

Formatge de cabra (rulo)

Mel de romaní

Una branqueta de romaní

Pebre negre mòlt

 

 

 

 

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Escalfem el forn a 180ºC. Rentem les figues, les eixuguem,  les tallem per la meitat i les posem a la plata de forn. Tallem la sobrassada a daus petits. Agafem el formatge i fem una o dues làmines primes (es trenca fàcilment, el treballem amb una forquilla). Posem 3 o 4 daus de sobrassada a sobre de cada meitat de figa, després el formatge de cabra. Apretem una mica amb la forquilla. Entrem les figues al forn i les deixem 10 minuts aprox. El temps és orientatiu. Hem de vigilar; quan el formatge comenci a canviar de color i quedi lleugerament daurat, retirarem les figues del forn. Afegim un pols de pebre, un fil de mel per sobre i servim desseguida. Decorem amb una branqueta de romaní. Les figues no es couen, queden calentes.

 

PER SABER-NE MÉS

Aquest plat és ideal com a entrant o aperitiu. El podem fer amb formatge de cabra, de Maó ...

RESULTAT A TAULA

Original i molt fàcil. De gust suau, per sorprendre els convidats. Que vagi de gust!

Montse i Júlia