INGREDIENTS


18 espàrrecs verds gruixuts
9 talls de pernil serrà o ibèric. (també es pot fer servir bacó)
2-3 fulls de pasta philo
Sal
Mantega
Sèsam


Per a la salsa

50-80 g de formatge blau
125 g de iogurt natural
1 cullerada de maionesa
1 culleradeta de vinagre
Sal
Pebre

 

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Escalfem el forn a 180ºC i folrem una safata amb paper vegetal. Tallem les puntes dels espàrrec, la resta es reserva per a una altra preparació.
Posem aigua a escalfar  i bullim les puntes dels espàrrecs 5 minuts. Han de quedar al dente. Les refresquem en un bol amb aigua i gel per parar la cocció. Deixem escòrrer abans d'utilitzar.Tallem la pasta philo a rectangles per enrotllar els espàrrecs. Emboliquem els espàrrecs amb pernil i a continuació ho posem damunt del rectangle de pasta philo pintat per dintre amb mantega fosa. A continuació ho enrotllem com si fos un cigarret. Pintem la superfície de la pasta philo, escampem per sobre unes llavors de sèsam i ja estan llestos per posar al forn.

Per a la salsa

En un bol aixafem el formatge blau amb una forquilla, afegim la resta d'ingredients i barregem. La salsa es pot servir a un costat del plat o en un bol a part.

 

PER SABER-NE MÉS

Compte! A l'hora de posar els espàrrecs al forn, hem de tapar les puntes amb una tira de paper d'alumini, perquè volem que la pasta ens quedi rossa i no es ressequin les puntes dels espàrrecs.

 

RESULTAT

Ho podem tenir preparat tot i just abans de seure a taula, ho posem al forn perquè quan ho mengem la pasta philo sigui cruixent.

Aquesta recepta la vaig aprendre a un curs de cuina de l'Espai Boisà.

Montse