INGREDIENTS PER A 4-6 PERSONES

400 g de pebrots vermells escalivats
2 cullerades de pa ratllat
100 g de nous pelades
1 gra d'all
1 punta de cullereta de cafè de comí en pols 
1 punta de cullereta de cafè de canyella en pols

1 punta de cullereta de cafè de pebre vermell 

2 cullerades d'oli d'oliva verge extra
1 cullerada de suc de llimona
Sal

Pebre negre mòlt

PREPARACIÓ

Posem al got de la batedora els pebrots escalivats pelats i sense llavors. Afegim les nous, l'all, les espècies, (compte amb el comí, poseu-ne poc i tasteu), la sal, el suc de llimona i l'oli. Batem fins a obtenir un puré ben fi. Afegim  el pa ratllat. Posem la preparació en un bol i la deixem reposar 1 hora a la nevera. Al moment de servir, guarnim amb trossets de nou.

PER SABER-NE MÉS 

Aquesta recepta és originària de Síria, de la ciutat d'Aleppo, i el seu nom és Muhammara o Mhammara (en àrab: محمرة) . És picant. Nosaltres l'hem fet amb pebrots de la Conca de la Tordera.

RESULTAT
Un paté vegetal boníssim. Podem menjar-lo amb torradetes. També el podem utilitzar com a deep i sucar-hi bastonets de verdures: àpi, pastanaga, cogombre o unes patates fregides. 

 

Recepta d'en Quim Mercader

Mont