INGREDIENTS PER A 2 PERSONES


1 bulb de fonoll
1 peça de burrata o mozzarella fresca
2 tomàquets secs
8 olives negres
150 ml de vinagreta de llimona
2 anxoves amb oli
2 fulles d'alfàbrega

Per fer la vinagreta

50 ml de suc de llimona
100 ml d'oli d'oliva verge extra
Sal
Pebre negre mòlt


PREPARACIÓ

Unes hores abans, posem els tomàquets a hidratar amb aigua tèbia. Un cop hidratats, els assequem i els cobrim d'oli. Els reservem. Preparem la vinagreta barrejant els ingredients dins d'un pot de vidre, el tapem bé i el sacsegem enèrgicament. Netegem el fonoll retirant la part més gruixuda, el tallem de dalt a baix  ben fi. Desossem les olives i les reservem.
Muntem el plat amb tots els ingredients tal com es veu a la foto, i l'amanim amb la vinagreta. Acabem el plat amb l'anxova, les olives trossejades, els tomàquets tallats i el formatge. Ho adornem amb unes tiges verdes de fonoll. Aquesta és una recepta del Xef Albert Ventura que nosaltres hem adaptat afegint l'anxova i les fulletes d'alfàbrega.


PER SABER-NE MÉS

El fonoll ja l'utilitzaven a l'antic Egipte i els farmacòlegs de l'antiguitat clàssica coneixien les seves propietats. És una planta carminativa, diürètica i aperitiva. Té una lleugera olor d'anís.

RESULTAT A TAULA

Un amanida diferent, molt saludable i fàcil de preparar.


Montse