INGREDIENTS PER A 5-6 PERSONES
300 g de tonyina amb oli
6 ous
2 pebrots escalivats
250 ml de llet sencera
100 g de pa
Sal
Pebre blanc mòlt


PREPARACIÓ I COCCIÓ
Escalivem els pebrots tal com expliquem al post Escalivada amb la seva salsa, els reservem en una escorredora. Obrim la llauna de tonyina i la deixem escórrer. En un bol de mida adient, posem el pa esmicolat amb les mans. Afegim la llet i ho deixem remullar uns minuts. Incorporem al bol els ous, els pebrots i la tonyina. Salpebrem. Ho batem tot fins a obtenir una pasta homogènia.
Encenem el forn a 180ºC. Posem una safata fonda amb aigua al forn perquè es vagi escalfant. La mida d'aquesta safata ha de permetre que el motlle hi càpiga bé, sobri espai per totes bandes i l'aigua cobreixi com a mínim una tercera part de l'alçada del motlle. Abans d'omplir el motlle, l'untarem amb mantega, cobrirem el fons i els dos laterals estrets amb una tira de paper de forn tallada a la mida i ho tornarem a untar. Després abocarem la barreja i sacsejarem suaument per anivellar. Fet d'aquesta manera, un cop cuit i refredat, serà més fàcil de desemmotllar i mantenir la forma. Omplim el motlle i l'entrem al forn calent 45 minuts. Punxem amb un escuradents i si surt net el pastís està llest. Si queda massa daurat i encara no està cuit, el podem cobrir amb paper d'alumini perquè no es cremi. Un cop cuit, el traiem del forn i el deixem refredar a temperatura ambient. Entrem a la nevera de 4 a 6 hores abans de servir.

PER SABER-NE MÉS
Aquests tipus de pastissos són molt fàcils de fer, surten boníssims i es poden cuinar amb antelació. De fet, el millor és cuinar-los el dia abans. Si n'hem de fer per a 10 o 12 persones, doblem les quantitats, omplim dos motlles i amb la mateixa safata de forn els podem coure amb el mateix temps de cocció. Per acompanyar aquests pastissos, queda molt bé l'enciam tallat petit, maionesa, tires de pebrot escalivat, pebrot escalivat triturat amb oli i posat per sobre...


RESULTAT A TAULA
Un altra pastís fàcil, bo i ràpid. Què vagi de gust!


Júlia