INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

1 ou
8 llesques de pa de motlle rectangulars sense crosta
150 g de tonyina en conserva
5 tomàquets madurs o 150 g de tomàquet fregit
1 enciam
150 g de maionesa de pot 
Tomaquet Cherry i Olivada per decorar

PREPARACIÓ

Bullim l'ou 10 minuts. Un cop cui,t el refredem i el reservem.  Agafem 4 fulles d'enciam i les tallem a la juliana, afegim la tonyina i un parell de cullarades de maionesa. Ho barregem bé i ho reservem. Si utilitzem tomàquet fresc, el ratllem i fem una salsa de tomàquet.

Preparació de la salsa de tomàquet
Posem oli en una paella, quan és calent, afegim el tomàquet, salem i ho deixem coure a foc lent uns 20 minuts. Un cop cuit, ho retirem del foc i  reservem.

Preparem el motlle, l'untem amb oli. També podem folrar-lo amb paper film, en aquest cas no cal untar-lo. Posem al fons del motlle 2 llesques de pa.  Al damunt la meitat de la salsa de tomàquet, després la barreja de tonyina i enciam. Posem una nova capa de pa, hi afegim la resta de la  salsa i una nova capa de pa. Pressionem una mica i ho deixem a la nevera de 6 hores amb un pes al damunt, com ara un tetra bric.

Passat aquest temps, desemmotllem el pastís i el cobrim amb la maionesa.  Tallem més enciam a la juliana. El posem per sobre del pastís i l'acabem de decorar amb l'ou dur ratllat i les olives.
 
PER SABER-NE MÉS
El podem deixar preparat el dia abans i, abans de servir, li posem l'enciam i l'ou dur ratllat i decorem al nostre gust.
 
RESULTAT
Una altra versió del clàssic pastís de tonyina. Que vagi de gust!
 
Montse