INGREDIENTS PER A 6 PERSONES

12 ous
5 cullerades de maionesa
250 g de tonyina

Per a la maionesa
1 ou
200 ml  d'oli d'oliva verge extra
1 all
Sal

PREPARACIÓ

Escalfem aigua en una cassola, quan sigui calenta posem els ous, (si els posem amb l'aigua freda el rovell no quedarà centrat). Quan l'aigua arrenqui el bull els deixem 10 minuts justos. És important que respectem el temps de cocció, en cas contrari la part externa del rovell agafa un color verdós. Queda més bonic que el rovell tingui un color groc pàl·lid. Un cop acabada la cocció els refredem sota l'aixeta i pelem. Partim els ous al llarg per la meitat i  retirem els rovells. Reservem 3 rovells per decorar el plat. Agafem la resta de rovells, els barregem am la tonyina, 4 cullerades de maionesa i fem una pasta. Farcim les clares, desprès cobrim amb una capa de maionesa  i els posem a la safata on els servirem. Per acabar el plat, ratllem al damunt els rovells que hem reservat. Ho deixem a la nevera fins al moment de servir.

Preparació de la maionesa: Preparem el got de la batedora, hi posem a dins el gra d'all pelat i tallat en 2 o 3 trossos, la  sal i un ou sencer a temperatura ambient.  Afegim l'oli, posem la batedora elèctrica al fons del vas i comencem a batre sense moure-la, a velocitat ràpida. Quan comenci a prendre cos, fem moviments suaus, ascendents i descendents. Feta així, la maionesa no es talla.

PER SABER-NE MÉS
El nom d'aquest plat prové de l'arbre de la mimosa, que té una flor molt vistosa de color groc.

RESULTAT:
Un clàssic de tota la vida, bo, barat i ràpid.

 

TEMPS I DIFICULTAD

 Molt fàcil, amb uns 45 minunts ho tenim fet.