INGREDIENTS PER A 6 o 7 PERSONES

1 pa de motlle sense crosta
300 g de tonyina en conserva
250 g de formatge fresc
2 tomàquets de pebrot
1 enciam
250 g de maionesa de pot
6 tomàquets cherry
Olivada

PREPARACIÓ

Agafem 5 fulles d'enciam i les tallem a la juliana, afegim la tonyina i 4 cullerades de maionesa. Ho barregem bé i ho reservem. Rentem el tomàquet, el tallem a rodanxes i el reservem.
Preparem el motlle i l'untem amb oli. També podem folrar-lo amb paper film; en aquest cas, no cal untar-lo.
Posem al fons del motlle una o més llesques de pa (les retallem a la mida del motlle, si cal). Al damunt posem una capa de formatge fresc i a sobre el tomàquet de pebrot tallat a rodanxes. Fem una nova capa de pa i al damunt afegim la barreja de tonyina, enciam i maionesa. Acabem amb una nova capa de pa. Pressionem una mica i ho deixem a la nevera 6 hores amb un pes al damunt, com ara un tetra bric.
Passat aquest temps, desemmotllem el pastís i el cobrim amb maionesa. Tallem més enciam a la juliana. El posem per damunt del pastís i acabem de decorar amb tomàquet cherry i olivada.

PER SABER-NE MÉS

El podem deixar preparat el dia abans i, abans de servir, li posem l'enciam i l'acabem de decorar. Podem substituir el formatge fresc per mató, també queda molt bo.

RESULTAT A TAULA

Un pastís d'estiu fresquet que volarà quan el posem a taula.

Montse