INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

1 kg de pop, prèviament congelat
2 patates mitjanes
1 fulla de llor
Sal
Oli d'oliva verge extra
½ culleradeta de pebre vermell dolç
½ culleradeta de pebre vermell picant

 

PREPARACIÓ
Descongelem el pop i el netegem. Cal que li girem el cap  i netegem l'interior. El pop es cou sencer, sense tallar.  Posem una olla d'aigua al foc, quan bulli afegim un bon grapat de sal i una fulla de llor. Agafem el pop amb unes pinces i el suquem dins de l'olla uns 5 segons, el traiem i esperem que l'aigua torni a arrencar el bull. A aquest procés se li diu "espantar el pop". Ho repetim tres vegades i el deixem que bulli amb l'olla tapada uns 45 minuts. Comprovem si ja es tou punxant la part més gruixuda de la pota amb un escuradents. Quan el punxem i notem que l'escuradents es clava fàcilment com si punxessim mantega tova, el pop està cuit.

Passats 25 minuts, afegim les patates amb pell, senceres i ho acabem de coure tot junt. Retirem el pop, l'escorrem i el tallem a trossos. El reservem i el mantenim calent. Traiem les patates, les pelem i tallem a rodanxes.

Muntem el plat;  fem una base amb les patates i  els trossos de pop a sobre. Escampem per sobre  el  pebre vermell dolç i una mica de picant. Acabem el plat amb un bon raig d'oli.

PER SABER-NE MÉS
Sempre és recomanable congelar el pop, d'aquesta manera es trenca la fibra i queda molt més tou.

Si no us agrada barrejar els trossos del cap i la part més estreta de les potes, podeu fer el següent: Talleu el cap, les puntes de les potes i les parts menys vistoses del pop a trossets. Trinxeu ceba, tomàquet, pebrot verd i pebrot vermell en quantitat adient pel pop que heu tallat. Agafeu un pot de vidre, poseu 3 parts d'oli per 1 de vinagre, les verdures tallades i pebre negre mòlt. Tapeu i sacsegeu. Destapeu, afegiu el pop i torneu a sacsejar. Tindreu uns retalls de pop a la vinagreta d'allò més bons. Podeu afegir-hi pebre vermell, all i julivert, el que volgueu. El pop no és barat i hem de procurar no llençar res.

RESULTAT
El podem servir en una safata de fusta. Pop a la gallega de tota la vida, més fàcil de cuinar del que sembla. Si hem fet els retalls de pop a la vinagreta, ho servim en un bol a part.