INGREDIENTS PER A 6 PERSONES

1/2 kg de gamba de morralla fresca
1/4 l de nata per muntar del 35% de matèria grassa
6 ous sencers
Sal
Pebre blanc mòlt
Nou moscada


Per fer la maionesa
1 ou
Oli d'oliva verge extra
Sal


PREPARACIÓ I COCCIÓ

Encenem el forn a 180ºC. Posem una safata fonda amb aigua al forn perquè es vagi escalfant. La mida d'aquesta safata ha de permetre que el motlle hi càpiga bé, sobri espai per totes bandes i l'aigua cobreixi com a mínim una tercera part de l'alçada del motlle.
Pelem les gambes (reservem els caps i les pells). Posem en un bol els ous, la nata i una mica de nou moscada ratllada. Ho salpebrem i ho passem tot per la batedora lleugerament. Afegim les gambes i ho batem de nou sense triturar molt; ha de quedar la gamba una mica sencera, hem de veure-hi els trossos. Podem passar lleugerament  per la paella els caps i les pells de des gambes, colar el suc prement bé amb una mà de morter i incorporar-ho al pastís al mateix temps que les gambes per triturar-ho tot plegat. Folrem un motlle rectangular amb paper d'alumini, l'untem amb mantega, afegim la barreja i ho posem al forn al bany maria. Quan comença a agafar color, punxem el pastís amb un escuradents per comprovar el punt de cocció; si surt net, parem el forn i el deixem una estona més. El temps de cocció és de 45 minuts a 1 hora.
Fem la maionesa amb la batedora i guarnim el pastis al nostre gust.


PER SABER-NE MÉS

Aquest pastís tan senzill només té un secret. La qualitat dels ingredients que utilitzem. La gamba fresca i els ous de qualitat són imprescindibles per obtenir el resultat desitjat.


RESULTAT A TAULA

Un pastís fred de festa amb productes de la terra i del mar. Què vagi de gust!

Recepta de la Pepita Guimerà, coneguda a Blanes com la Pepita de ca l'Orench.


Júlia i Montse