INGREDIENTS


Enciam variat (fulla de roure, arrissat...)
Figues
Peres
Formatge curat
Oli d'oliva verge extra
Vinagre de xerès o de cava
Sal Maldon
Fruits secs (pinyons o nous, optatiu)

 


PREPARACIÓ

Rentem i centrifuguem l'enciam
Pelem les peres, les tallem per la meitat al llarg, traiem el cor i fem cada meitat a làmines.
Rentem les figues i, sense pelar-les; les tallem en quatre.
En una plata posem l'enciam tallat amb els dits i hi afegim els talls de fruita disposats tal com es veu a la foto. Amanim amb la sal, l'oli i el vinagre. Acabem el plat posant unes làmines de formatge que haurem fet amb el pelador de patates.
Podem afegir unes nous o uns pinyons.

 

PER SABER-NE MÉS

Per aquest plat no us donem quantitats, feu al vostre gust. Renteu i eixugueu bé les figues i no les peleu; perden consistència i no queden ben presentades a l'amanida.
Cal escollir un bon vinagre i posar la quantitat justa, sense abusar-ne. Trieu un formatge d'ovella curat i consistent; hi ha alternatives al parmesà. Nosaltres n'hem triat un de curat amb romaní, boníssim. Podeu afegir fruits secs al vostre gust. Si poseu pinyons i els torreu una mica a la paella, us agradarà molt.

 

RESULTAT A TAULA

Una amanida bona, elegant i fàcil. Què vagi de gust!


Júlia i Montse