Pastís de pera i formatge blau

INGREDIENTS
1 base rodona de pasta de full
5 o 6 peres
50 ml de nata líquida per cuinar
150 g de formatge blau (millor si trobeu blau d' Auvergne)
Pebre negre mòlt


PREPARACIÓ I COCCIÓ
Encenem el forn a 180ºC. Agafem un motlle rodó i de vores baixes. Desemboliquem la pasta de full deixant el seu paper a sota i la posem a sobre del motlle. Amb cura, aixequem les vores. Punxem la base amb una forquilla. Pelem les peres, les tallem en 4 i els traiem el cor i les llavors. Acabem de tallar-les més primes.Posem els talls de pera a sobre de la pasta de full, ben posats, com si féssim un pastís de poma. Pinzellem els talls de pera amb la nata líquida. Afegim per sobre el pebre negre. Tallem a daus el formatge i el posem per sobre. L'entrem al forn uns 25 minuts, fins que les vores de la pasta de full estiguin daurades. Servir acabat de sortir del forn.

PER SABER-NE MÉS
Feu aquest pastís amb peres més aviat fortes; massa madures perden textura i es redueixen massa. Tot i que els paquets de pasta de full indiquen la cocció a 200ºC, és millor coure a 180ªC i, si cal, els últims minuts augmentar la temperatura a 200ºC per acabar de daurar.

RESULTAT A TAULA
Un pastís salat per triomfar amb poca feina. Que vagi de gust!


Júlia