Ceviche de calet

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
Per fer el marinat
1 calet
1 llima
1 all
Sal
Coriandre fresc

Per fer la base
1 alvocat
1 tomàquet de pera
1/2 ceba tendra
1 llima
Coriandre fresc
Sal
Oli d'oliva verge extra
Per fer la llet de tigre
El suc del marinat
Llet
Coriandre
2 trossos de peix marinat

Guarniment
Ous de peix
Ceba confitada (mireu recepta)

PREPARACIÓ
Marinat del peix
Retirem l'espina del peix i deixem els lloms nets amb la pell. Posem el peix a sobre d'una fusta de tallar amb la pell a sota. Amb un ganivet adient, fem filets de mig cm de gruix. Posem el peix en un bol, afegim el suc d'una llima, l'all pelat, la sal i el coriandre. Remenem una mica i ho deixem a la nevera 20 minuts. El líquid ha de cobrir el peix.


Base del plat
Pelem l'alvocat i el tallem a daus petits. Cal fer-ho amb talls nets per evitar malmetre'l. El posem en un bol. Pelem el tomàquet, el tallem a quarts amb talls verticals, retirem les llavors deixant la polpa que també farem a daus. Ho afegim al bol. Pelem la ceba tendra i la tallem a trossos petits. A continuació hi afegim el coriandre picat, la sal i el suc de l'altra llima. En aquest punt, comencem a barrejar suaument. Anirem amb compte de no fer malbé la barreja. És important que els ingredients no s'aixafin.


Muntatge del plat
Traiem el peix de la nevera i l'escorrem. Aboquem el suc al got de la batedora, afegim un parell de trossets de peix, una mica de coriandre, la llet i ho triturem. Ja tenim la llet de tigre feta.
Muntem el plat amb la base que hem preparat prèviament. Posem al damunt uns trossos de peix, amanim amb la llet de tigre i acabem el plat guarnint-lo amb la ceba confitada i els ous de peix.


PER SABER-NE MÉS
El ceviche és un plat tradicional peruà que es prepara amb peix cru, llimona, ceba, coriandre i pebrot picant.
Aquesta és una recepta que vam aprendre en un taller del xef Bernat Badia


RESULTAT A TAULA

El plat de moda adaptat al nostre gust i fet amb peix del Mediterrani.


Montse i Júlia