INGREDIENTS
Porros que siguin prims
Ametlles torrades
Vinagre de Xerès
Pebre blanc mòlt
1 o 2 fulles de llor (en funció de la mida)
Oli d'oliva verge extra
Ruca
Anxoves (opcional)
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Traiem la part verda dels porros i l'arrel. Retirem la primera capa, els tallem a trossos d'uns 4 o 5 cm i els rentem.
Agafem un estoig de vapor de silicona apta per al forn, hi posem els porros, afegim un bon raig d'oli, sal, pebre i el llor. Si no tenim l'estoig de silicona, podem embolicar-los hermèticament amb paper de plata.
Els coem al forn a 115 ºC, 1 h. Cada forn és diferent, hem de controlar-ne la cocció.
Mentrestant, preparem la picada. En un morter piquem les ametlles, només una mica. Ens interessa trobar trossos que donin un punt cruixent a l'amanida. Afegim oli i vinagre al gust, barregem i reservem.
Quan els porros siguin cuits, els traiem del forn i els deixem refredar en el mateix estoig.
Escorrem els porros i els marquem a la planxa o al grill un moment.
Per emplatar-los, posem la ruca, els porros i ho amanim amb la vinagreta.
PER SABER-NE MÉS
Els porros també els podem coure al microones, en aquest cas els deixem 6 o 7 minuts. Comprovem el punt de cocció.
Si ens sobra marinat, el podem aprofitar per a altres amanides.
En cas que hi posem anxova, la podem afegir esmicolada a la vinagreta o posar un tall d'anxova sobre cada porro.
VIDEORECEPTALa recepta en 2 minuts
RESULTAT A TAULA
Una amanida bona, vistosa i diferent
Montse i Júlia