INGREDIENTS PER A 4 PERSONES


600 g de mongetes del ganxet del Pla d'en Grau, bullides
300 g de bacallà dessalat i esmicolat
50 g de pebrot vermell
50 g de pebrot verd
2 cebes tendres de 100 g
2 tomàquets de 150 g
20 olives negres
Oli d'oliva verge extra
Sal
Pebre negre mòlt
Vinagre de Xerès

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Comprem el bacallà dessalat i l'esmicolem amb les dits, reservem. Tallem el pebrot verd i el vermell a daus petis d'un cm. Tallem una ceba a tires i l'altra la piquem petita. Tallem els tomàquets a grills i cada grill en dos. Ens ha de quedar tal com es veu a la foto. Preparem una plata per servir. Posem les mongetes, afegim el pebrot verd, el pebrot vermell, la ceba tallada petita i el tomàquet. Barregem bé. Repartim el bacallà. Al final hi posem la ceba tallada a tires i les olives per decorar. Amanim amb oli, sal, pebre i una mica de vinagre. Servim fred de nevera.

PER SABER-NE MÉS

Les mongetes del ganxet són una varietat de llegum molt delicada i molt apreciada pel seu gust i la seva suavitat. Tenen la pell molt fina. Les que es cultiven al Pla d'en Grau,  la conca del riu Tordera,  han tingut i ténen la fama ben guanyada. Es poden guardar a la nevera i també es poden congelar. Són boníssimes, fines, es couen facilment i les podem utilitzar de moltes maneres. Ho anirem veient.