INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

1 ceba grossa (250 g)
1 pastanaga
1 carabassó (200g)
1 albergínia
1 pebrot verd
1 pebrot vermell
2 grans d'all
1 bitxo (optatiu)
Salsa de soja (tamari)
Pebre negre mòlt
Orenga o alfàbrega seca (optatiu)
1 fulla de llor
100 ml d'oli d'oliva verge extra
50 ml de vi blanc
2 cullerades de vinagre de vi blanc
200 g de tofu tallat a daus

 

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Pelem la ceba i ta tallem a la juliana, però més gruixuda. Deixem els alls sense pelar. Tallem la resta de verdures a tires tal com es veu a la foto. Retirem les llavors dels pebrots. Posem el wok al foc, afegim l'oli, les verdures, el llor, els alls i el bitxo. Anem remenant amb un estri de fusta. Salpebrem, afegim una cullerada de postre d'orenga o alfàbrega. Continuem remenant a foc mig. Quan han passat uns 10 minuts, afegim el vi blanc, el vinagre, sacsegem, esperem 1 minut i afegim els daus de tofu. Les verdures han de quedar "al dente". Ho hem de coure uns 20 minuts en total. Apaguem el foc, incorporem el tamari al nostre gust, tapem el wok, esperem uns minuts i servim calent.

PER SABER-NE MÉS

Un plat d'orígen oriental, amb una bona varietat de verdures i amb un toc Mediterrani. Els alls, les herbes, el vinagre i el vi blanc, li dónen un gust molt especial. Amb el tofu, tenim proteïnes vegetals de la soja de bona qualitat. Hem utilitzat tamari orgànic, amb ferments naturals. Per tal que no perdi les seves propietats, l'hem afegit amb el foc apagat. Plat adient també per a vegetarians i vegans.

RESULTAT A TAULA

Un plat de verdura saludable i gustós, un wok a la catalana. Podem barrejar les verdures que volguem al nostre gust i les podem anar variant en funció de la temporada; les possibilitats són moltes. Que vagi de gust!

Júlia