INGREDIENTS PER A 6 PERSONES


600 g de llenties pardines
3 salsitxes
175-200 g de xoriço ( una mica picant)
1 tall de cansalada
1 ceba
1-2 grans d'all
1 pebrot verd petit
1 fulla de llorer
3 tomàquets madurs (o tomàquet de pot triturat)
1 bitxo (opcional)
Oli d'oliva verge
Sal


PREPARACIÓ


La nit abans, posem les llenties en remull. Pelem la ceba, la piquem (sense ratllar) i la reservem. En una cassola posem oli, l'escalfem i hi afegim les salsitxes i la cansalada tallades a trossets. Ho deixem coure fins que quedi ros. Hi afegim el xoriço tallat, hi donem un parell de tombs per perfumar l'oli i retirem el xoriço, la cansalada i les salsitxes. En el mateix oli posem la ceba i quan la tenim mig cuita hi afegim el pebrot picat. Un cop cuit, hi afegim el tomàquet ratllat o 4 cullerades de tomàquet de pot triturat.

Un cop fet el sofregit, escorrem les llenties i les afegim a la cassola. Hi donem un parell de voltes i afegim l'aigua, una fulla de llorer i el bitxo. Ho salpebrem. L'aigua ha de cobrir les llenties almenys un dit o dos. Deixem coure les llenties uns 30 o 40 minuts fins que siguin toves.


PER SABER-NE MÉS


El temps de cocció varia en funció del tipus de llenties que utilitzem. Nosaltres hem fet servir llenties pardines, que es couen en poc més de mitja hora.
Les llenties encara son més bones si les deixem reposar.


RESULTAT


Un plat bo, molt econòmic i fàcil de preparar.


Montse