INGREDIENTS PER A 4 PERSONES


1 kg de pèsols frescos engrunats
3 cebes tendres
50 g de pernil ibèric tallat fi
75 ml d'oli d'oliva verge extra
Sal
50 ml d'aigua mineral o filtrada

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Si comprem els pèsols sense engrunar, hem de comptar que per cada kg de pèsols obtindrem entre 200g i 220 g de pèsols nets. Rentem la ceba tendra, tallem la part verda però no del tot, en deixem un o dos dits. Tallem el pernil a tires de d'uns 4 cm. Posem una paella al foc amb l'oli i ofeguem la ceba, ens ha de quedar transparent, no cal enrossir-la. Un cop cuita la ceba, hi afegim els pèsols, donem unes voltes, hi afegim l'aigua, tapem i ho deixem coure 7 o 8 minuts. Hi incorporem les tires de pernil per sobre, sacsegem un minut (els pèsols són tendres i no els podem tocar gaire), ho rectifiquem de sal i apaguem el foc. Ho deixem reposar tapat uns minuts i ho servim.


PER SABER-NE MÉS


Comença la temporada de faves i pèsols, i hem d'aprofitar-ho perquè té poca durada. Aquests pèsols i cebes que hem cuinat són de Blanes, de l'horta de Can Montells. Són d'una excel•lent qualitat, molt tendres. Hem tingut el plat fet en uns 20 minuts. És el que té la verdura fresca, de proximitat i de qualitat. Aquesta recepta és de la Nuri Torrelles, de la Gelateria El Setè Gel de Blanes.


RESULTAT A TAULA


Un plat senzill amb un gust delicat i una aroma de primavera. Que vagi de gust!

Júlia