INGREDIENTS  per  a 4 persones

1,200 kg de faves tendres desgranades

200 g de cansalada viada

1 botifarra negra

1 ceba tendra grossa

1 manat d'alls tendres

oli d'oliva verge extra

1 fulla de llor

1 manat de menta i marduix

Sal i pebre

50 ml d'anís sec 

Aigua o brou per cobrir la cassola

 

PREPARACIÓ

En una cassola, escalfem l'oli i fregim la cansalada tallada a trossets petits. Afegim els alls i la ceba tallats ben fins. Sofregim. Posem les faves, hi donem uns tombs i afegim el manat d'herbes i el llor. Cobrim amb aigua o brou, tapem i deixem coure lentament. Quan les faves estiguin quasi cuites, afegim la botifarra a rodanxes, tirem l'anís, salpebrem i deixem que s'evapori l'anís amb la cassola destapada. Tastem les faves per comprovar que estiguin al punt. Les servim ben calentes.

PER SABER-NE MÉS

Plat tradicional molt antic; fins i tot catalogat al Corpus de la Cuina Catalana.

 RESULTAT A TAULA

Plat de primavera. Hi trobareu molts sabors i aromes: les faves, les herbes , l'anís ...