INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
4 vieires
Sal
Oli d'oliva verge
Mantega
Pebre
Porradell (francès:ciboulette; castellà: cebollino)


Per fer el cremós de patata
1 patata grossa
100 ml de nata per cuinar
1 branca de vainilla
Sal
Una mica de mantega


Per fer la galeta
50 g de formatge parmesà

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Preparació de la crema de patata
Pelem la patata, la bullim sencera amb aigua i sal. Un cop cuita, la passem pel passapuré o l'aixafem amb una forquilla. Afegim una mica de nata tèbia amb cura. Ha de quedar una textura cremosa però no massa líquida. Afegim una mica de mantega. Obrim la branca de vainilla, la rasquem amb un ganivet i afegim 1/4 de branca; el gust ha de ser molt subtil. Ho barregem bé i reservem.


Preparació de la galeta de parmesà
Ratllem el formatge i l'estenem ben pla a sobre d'un paper de forn o una làmina de silicona. Escalfem el forn a 200ºC, entrem el formatge uns minuts fins que quedi una mica ros. Retirem del forn i deixem refredar. Fem trossos de galeta amb les mans. Queden formes irregulars, però és el que busquem.

Preparació de les vieires
Retirem la vieira de la clova. En una paella posem oli i una mica de mantega. Coem les vieires poca estona, fins que quedin una mica daurades. Salpebrem al final
Per muntar el plat, agafem una clova, hi posem un parell de cullerades de cremós de patata i la vieira al damunt. Afegim la galeta tal com mostra la fotografia i una mica de porradell per donar un punt de color.

PER SABER-NE MÉS
La vieira la podem comprar fresca o congelada. Podem trobar al mercat vieires congelades de bona qualitat. El cremós de patata i la galeta es poden  preparar unes hores abans. D'aquesta manera, acabar el plat i muntar-lo és ràpid.

RESULTAT
Un plat de festa vistós, bo i poc complicat.

Aquesta recepta ens la va ensenyar l'escola de cuina Espai Boisà en un curs de Cuina de Nadal.

Montse