Gambes de Blanes a la planxa

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

1 kg de gambes 
Sal
Oli d'oliva verge extra

Per a les torradetes
1 barra de pa estreta
1 o 2 grans d'all
Sal
100 ml  d'oli d'oliva verge extra
Julivert picat

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Salsa de les torradetes

En un morter posem el gra d'all i una mica de sal, ho aixafem, afegim el julivert tallat i ho acabem de picar. Incorporem  l'oli, remenem i ja està llesta. Reservem.

 

Preparació de les gambes

Són molt delicades. No s'han de rentar. Només tallem la punxa del cap i les antenes. Untem la planxa amb molt poc oli i en retirem l'excés amb paper de cuina. Escalfem la planxa i, quan sigui ben calenta, hi posem les gambes. Espolsem una mica de sal per sobre i les deixem coure poc. Les servim ben calentes, acabades de sortir de la planxa, acompanyades de torradetes calentes untades amb una mica de salsa d'all i julivert.

 PER SABER-NE MÉS

Si no es menja el mateix dia, s'oxida i queda negra.  La manera de conservar-la  és congelant-la. Per fer-ho posem la gamba en un recipìent que es pugui tapar i entre capa i capa posem un drap de cotò. Quan la descongelem estarà impecable. Si utilitzem aquesta tècnica podrem comprar la gamba quan el preu sigui més baix. 

 

RESULTAT A TAULA

Espectaculars!  No us les podeu perdre.

Montse