INGREDIENTS  

Per a les truites:
6 ous
200 g de pèsols (poden ser congelats)
2 patates grosses
4 talls de sobrassada
Oli
Sal

Per a la maionesa:

1 ou
200 ml d'oli d'oliva verge extra
Sal
1 gra d'all (opcional)

 

Per decorar el pastís:

2 pebrots del piquillo o 1 pebrot escalivat
olives negres sense pinyol

 

 

PREPARACIÓ DE LES TRUITES

Truita de patates:
Pelem i tallem les patates, salem, les fregim fins que quedin toves i seguidament fem la truita amb un parell d'ous batuts.

Truita de sobrassada:
Batem un parell d'ous, barregem la sobrassada, l'anem aixafant amb una forquilla i quan ja estigui força desfeta, ja podem fer la truita.

Truita de pèsols:
Si els pèsols són congelats, els podem coure directament. Compte amb les esquitxades! Posem els pèsols en una paella, els fregim a foc suau i després fem la truita amb un parell d'ous batuts. 

Quan les truites s'hagin refredat, les muntem una damunt de l'altra, primer la de patata, al mitg la de sobrassada i al damunt la de pèsols. Ho cobrim bé amb maionesa i decorem amb olives i pebrot escalivat o piquillos. Ho posem a la nevera una estona.

PREPARACIÓ DE LA MAIONESA
La farem amb la batedora elèctrica.
Agafem el vas de la batedora, hi afegim 1 ou (és important que estigui a temperatura ambient, que no sigui fred de nevera), hi afegim un gra d'all i 200 ml d'oli.

PER SABER-NE MÉS

Per les quantitats d'aquesta recepta, una paella d'uns 20 cm  seria l'adequada.

RESULTAT
Un plat vistós i fresc per l'estiu que podeu deixar preparat amb antelació.