INGREDIENTS PER A 6 PERSONES

500-600 g d'espaguetis (o una altra classe de pasta)
800 g de tomàquets madurs (millor frescos o sencers en conserva)
1 albergínia de 200 g aprox.
3 o 4 grans d'all
1 bitxo petit
100 ml d'oli d'oliva verge extra
1 cullerada de tàperes
4 fulles alfàbrega fresca
Sal


PREPARACIÓ I COCCIÓ

Rentem les albergínies, les tallem a làmines i les salem. Trossegem els tomàquets i laminem els alls.

En una paella gran, escalfem l'oli i sofregim els alls. Quan comencen a agafar color els traiem i els reservem. A la mateixa paella, posem l'albergínia i les tàperes. Les tapem i les deixem coure. Un cop l'albergínia estigui feta, hi incorporem els tomàquets trossejats, una mica d'alfàbrega, els alls reservats i el bitxo. Continuem la cocció 45 minuts; primer a foc viu i després a foc suau. Mentrestant, bullim aigua amb sal en una olla i coem la pasta "al dente". Colem la pasta, l'afegim a la paella on tenim la salsa i la deixem mig minut a foc viu per tal que agafi bé el gust. Abans de servir podem afegir unes fulles d'alfàbrega.

PER SABER-NE MÉS

Podem utilitzar altres tipus de pasta. Els espaguetis són més delicats si són "alluovo". Aquesta recepta és de la meva cosina,  Josefina Privat, una catalana a la Toscana.  Us deixem l'enllaç del seu blog, on podreu llegir el racconto dels "Spaghetti alle melanzane".

 

RESULTAT

Uns espaguetis molt bons, per llepar-se'n els dits.


Montse