INGREDIENTS PER A 4 PERSONES


250 g de carn picada de porc i vedella
500 g de macarrons
1 llauna petita de foie gras
3 cebes grosses
2 o 3 grans d'all
1 pebrot verd
400 g de tomàquet natural triturat
2 culleradetes de sucre
Sal
1 raig de llet
Formatge ratllat

 

PREPARACIÓ

Piquem els alls, les cebes i el pebrot verd. Ratllem el tomàquet. En una cassola sofregim la ceba i els alls uns minuts. Incorporem el pebrot i coem fins que sigui ros. A continuació afegim el tomàquet i si cal una mica de sucre per matar l'acidesa. Si utilitzem  tomàquet de pot no cal afegir sucre. Quan tenim el sofregit cuit,  tirem un raig de llet, ens quedarà com un puré. A continuació incorporem la carn picada, el  foie gras i acabem de coure. Tastem i rectifiquem de sal. Ja tenim la salsa a punt.
Mentrestant bullim els macarrons seguin les instruccions del fabricant. Afegim a l'aigua de bullir-los un raig d'oli perquè no s'enganxin. Un cop cuits, els escorrem, els passem per aigua freda i els barregem amb el sofregit a la mateixa cassola. Els servim amb força formatge ratllat.

PER SABER-NE MÉS
Podem fer el doble del sofregit i congelar la meitat, així avancem feina i temps per a la propera vegada.

RESULTAT

Un clàssic dels petits de casa, i pels que no ho som  també.

Montse