INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

400 g de farfalle
400 g de carabassó

1 ceba 
2 tomàquets madurs
8 olives negres
1 cullerada sopera de tàperes
200 o 250 g de tonyina en conserva
Oli d'oliva verge extra
Sal

PREPARACIÓ

Posem al foc una olla amb aigua. Quan l'aigua bull afegim sal, un rajolí d'oli i els farfalle. Deixem coure la pasta el temps que recomana el fabricant. Mentrestant preparem la salsa.

Per a la salsa

Pelem la ceba i la piquem amb el ganivet; no cal que quedi  molt petita. Ratllem el tomàquet i reservem. Rentem el carabassó i el tallem a rodelles primes. Posem oli en una paella i quan sigui calent afegim la ceba. Coem a foc suau fins que quedi cuita al dente, transparent. Retirem la ceba i reservem. Afegim una mica més d'oli a la mateixa paella i anem fregint el carabassó per tandes. Quan el tenim cuit, treiem l'excés d'oli i, a la mateixa paella, posem tot el carabassó, la ceba i el tomàquet ratllat. Afegim les  tàperes i les olives. Deixem coure un parell de minuts perquè el tomàquet es faci i afegim la tonyina. Barregem fent moviments suaus amb la paella per evitar que el carbassó es trenqui.
Quan la pasta es cuita, la barregem en una safata o un bol gran i servim.

PER SABER-NE MÉS

Podem substituir el carbassó per albergínia.  En lloc de farfalle podem utilitzar qualsevol altra tipus de pasta.


RESULTAT

Un plat mediterrani, gustós, equilibrat i ràpid. A més de bo, adient per a vegetarians.

Montse