INGREDIENTS PER A 4-5 PERSONES

Un paquet de 20 canelons

Per fer el farcit dels canelons

900 g de peix net i sense espines (qualsevol peix de carn blanca ens serveix, llampuga, lluç, calet ...)
6 gambes o 6 escamarlans (opcional)
2 grans d'all
Una ceba grossa
Oli d'oliva
Sal

Per fer la beixamel
90 g farina
90 g mantega
1 l de llet
nou moscada
sal
pebre

 

PREPARACIÓ 

Per el farcit de peix
Agafem una plata que pugui anar al forn, hi posem l'oli i el peix, afegim la ceba trossejada fina i alguns alls sencers. Posem també les gambes o escamarlans, salem i ho tapem amb paper d'alumini. Ho enfornem a 220ºC uns 25 -30 min. Podem utilitzar molts tipus de peix (lluç, calet, llampuga, etc.). Si el peix que escollim no té espines és menys laboriós i més ràpid. Un cop cuit el peix el deixem refredar. Quan el peix estigui fred l'esmicolem amb els dits, les gambes o els escamarlans també. Fem una pasta i la lliguem amb una mica de beixamel. A la pasta també afegirem el suc que ens ha quedat a la plata del forn i el suc dels caps de les gambes o escamarlans.

Per bullir els canelons

Posarem a bullir una olla amb uns 2 litres d'aigua, una mica de sal i un rajolí d'oli. Quan l'aigua bulli anirem posant els canelons per tandes, els remenarem amb cura per tal que no s'enganxin. Controlarem el temps (entre 10 i 12 minuts), els retirarem amb l'escumadora i els posarem ben plans a sobre d'un eixugamà estés al marbre de la cuina.

 Per a la beixamel

Escalfem la llet i la reservem. En una cassola fem fondre la mantega a foc suau, afegim la farina tot seguit i la coem uns 2 minuts (vigileu el foc, la mantega es crema amb facilitat). Anem afegint la llet calenta poc a poc remenant amb les varilles. Ho posem a punt de sal i pebre i afegim nou muscada. Tindrem la beixamel a punt quan comenci a bullir, en aquest punt la retirem del foc. Si ens queden grumolls, passem la salsa per un colador fi o un colador xinés. 

 Per acabar el plat

Omplim els canelons. Repartim el  farcit  a  cada caneló, els emboliquem i els anem posant amb cura a la safata de forn que prèviament hem untat amb mantega. Escampem la beixamel per sobre dels canelons, hi afegim una mica de formatge ratllat per sobre (parmesà o el que volguem) i ho acabem amb uns trocets de mantega. Gratinem a 200ºC fins que els canelons estiguin rossos i els servim.

 

PER SABER-NE MÉS
Per fer els canelons de peix, podem utilitzar un peix o un altre en funció del que tinguem. Aquests estan fets  de calet i de llampuga i han tingut molt d'èxit. Podem tenir aquest plat fet amb antelació i el podem enfornar una estona abans de seure a taula.

RESULTAT
Els  canalons de peix són un plat de festa i d'èxit assegurat.