INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

400 g d'arròs Nomen de gra rodó
150 - 200g de costella de porc (feta a talls petits)
250 g de camagrocs frescos
3 salsitxes
1 ceba
3 tomàquets madurs
½ pebrot verd
½ pebrot vermell
1 branqueta de farigola
800 ml de brou suau

Per fer el brou
1 ceba
2 pastanagues
1 porro
1 os de porc o vedella, una carcassa de pollastre

1litre d'aigua aprox.

Sal

Per fer la picada
2 grans d'all
Julivert

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Preparem el brou. Posem al foc una olla amb aigua. Quan l'aigua bull afegim sal, els ingredients del brou i bullim 30 minuts. Colem el brou i reservem calent. Tallem les salsitxes a trocets, piquem la ceba, el pebrot verd i el vermell. Ratllem el tomàquet. Netegem els camagrocs amb un drap humit i amb la mínima aigua.
En una paella enrossim la costella de porc i les salsitxes. Retirem i reservem. Sofregim la ceba en el mateix oli, quan la tenim mig feta  hi posem el pebrot verd i vermell. Un cop cuit, incorporem el tomàquet, la costella i les salsitxes. Si ens queda sec afegim una mica de brou. Acabem de coure el tomàquet, afegim els bolets i deixem reduir l'aigua que treuen. Incorporem l'arròs i donem un parell de tombs. En aquest punt podem parar el foc i acabar el plat al moment de coure l'arròs. Afegim el brou calent i deixem coure 15 minuts. Fem la picada i quan faltin 5 minuts per acabar l'afegim; també hi posem la branqueta de farigola. Passats els 5 minuts apaguem el foc, tapem la paella, deixem reposar 5 minuts i servim.

PER SABER-NE MÉS

Podem substituir els camagrocs per altres tipus de bolets.


RESULTAT A TAULA

Un arròs excel·lent i gustós.

Montse