INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

350g d'arròs rodó Nomen
50 g de pèsols
1 pastanaga
1 porro
1 ceba de Figueres
200 g de bròquil verd
50 g de carabassa
2 grans d'all
1 l d'aigua mineral o filtrada aprox.
Sal
50 ml d'oli d'oliva verge extra 

 

PREPARACIÓ I COCCIÓ
Rentem i tallem la pastanaga i el porro a rodanxes de mig centímetre. Pelem la ceba i la tallem a la juliana. Rentem i tallem el bròquil a ramets petits. Pelem la carabassa i la tallem a daus d'un cm. Posem la paella al foc, afegim els alls sencers sense pelar i els deixem un parell de minuts que perfumin l'oli. Afegim la ceba i la deixem suar 3 minuts. Incorporem la resta de les verdures, donem unes voltes. Afegim l'arròs, li donem un parell de tombs i incorporem l'aigua ben calenta. Deixem que arrenqui el bull i abaixem el foc. Coem 14 minuts, (incorporem els pèsols quan faltin 7 o 8 minuts), rectifiquem de sal, apaguem el foc, tapem la paella, deixem reposar 2 minuts i servim.


PER SABER-NE MÉS
Aquest és un arròs molt senzill de fer. El podem cuinar amb diferents verdures fresques i anar variant segons la temporada. Si tenim brou vegetal o de pollastre, també hi queda bé. Podem preparar les verdures unes hores abans. Tenir l'aigua i l'arròs mesurats i acabar el plat en poca estona.


RESULTAT A TAULA
Un plat fàcil, saludable i socorregut. Apte per a celíacs i vegetarians. Feu-lo i us sorprendreu. Que vagi de gust!


Júlia