INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
12 fulles de sàlvia ( en funció de la mida, en posarem més)
300 g de tagliatelle
2 cullerades d'oli d'oliva verge extra
20 g mantega
150 g de formatge ricotta
100 g de formatge parmesà ratllat
25 g de formatge blau tipus rocafort
250 ml de nata líquida per cuinar
Sal


PREPARACIÓ I COCCIÓ
Posem una olla amb aigua al foc i, quan comenci a bullir, hi tirem una cullerada de sal. Seguidament hi afegim la pasta i la deixem coure el temps que ens indiqui el fabricant. Mentre la pasta es cou, preparem la salsa.
Rentem les fulles de sàlvia i les assequem. Posem l'oli en una paella, coem un minut les fulles de sàlvia i les reservem. A la mateixa paella, afegim la mantega, els tres formatges i la nata líquida. Remenem i deixem coure uns minuts. Afegim la sàlvia i tastem el punt de sal. Ens ha de quedar una salsa homogènia i lligada.
Quan la pasta és cuita, l'escorrem, la posem en un bol i la barregem amb la salsa. Posem unes fulles de sàlvia per decorar.


PER SABER-NE MÉS
Podem fer servir diferents tipus de formatges. Si les fulles de sàlvia són petites, les podem deixar senceres, si són grosses, les tallem a trossets petits.

RESULTAT A TAULA
Un plat de pasta deliciós pels amants del formatge. Què vagi de gust!


Montse