INGREDIENTS per a 4 persones

250 g de salsitxes
200 g de costella de porc
400 g de fideus del número 2
1 ceba de Figueres
2 grans d'all
1 pebrot verd
4 tomàquets (pot ser tomàquet de pot)
Sal
Oli d'oliva
1 l aprox. de brou de carn o aigua

 

PREPARACIÓ

Tallem les salsitxes a trossos. En una cassola, posem una mica d'oli, l'escalfem i afegim les salsitxes i la costella de porc tallada, ho deixem enrossir i retirem.
Piquem la ceba i els alls, ho posem a la mateixa cassola i remenem. Mentre fem el sofregit, escalfem el brou. Quan la ceba estigui mig cuita, afegim el pebrot verd picat i anem remenant de tant en tant perquè no s'enganxi. Quan el pebrot és cuit, hi afegim els tomàquets ratllats o de pot. Ho deixem coure uns minuts més a foc lent juntament amb la carn. Afegim els fideus, els hi donem un parell de tombs i afegim el brou bullint. Ha de quedar totalment cobert d'aigua. Rectifiquem de sal. Deixem coure els fideus el temps que indica el fabricant. Servim el plat acabat de fer.

PER SABER-NE MÉS
Aquest és un plat tradicional de la cuina catalana, les nostres mares i àvies sempre l'han tingut present a la taula. Podeu acabar el plat amb una picada d'all, ametlles i julivert deixatada amb una mica d'aigua. En aquest cas, l'hauríeu d'afegir a mitja cocció.

RESULTAT:
És un plat fàcil i econòmic. El podem fer com a plat únic acompanyat d'una bona amanida.