Congre amb pèsols

INGREDIENTS per a 4 persones

800 g de congre (un parell de rodanxes per persona)
Brou de peix (fet amb les restes del congre)
1 ceba
500 g de pèsols 
2 o 3 grans d'all
Julivert
Sal
2 cullerades soperes de farina
2 dl d'oli

Per fer el brou

Aigua mineral
Les restes del congre ( cap i cua)
1 ceba
2 grans d'all

2 branques de julivert

Oli d'oliva

Sal

PREPARACIÓ 

Per fer el brou

En una olla afegim un raig d'oli que cobreixi bé tot el fons i hi posem els talls de peix, la ceba en quatre talls i els grans d'all. Ho fregim tot una mica i hi donem uns tombs. Afegim aigua mineral freda que cobreixi el peix i el julivert. Ho deixem bullir 30 minuts. Amb aquest brou el plat ens quedarà molt gustós.

Per fer el congre

Netegem el congre (això ens ho poden fer a la peixateria) i el tallem a rodanxes excepte la part de la cua que la reservem pel brou. Piquem la ceba ben fina i la sofregim en una cassola. Abans que agafi color, escampem la farina i remenem amb una cullera de fusta. Afegim una mica de brou perquè no s'enganxi i seguidament hi posem al damunt el peix i els pèsols. Si els pèsols són congelats, s'hi poden posar directament. Ho coem a foc lent fins que el peix i els pèsols estiguin al punt. Si cal afegim una mica de brou calent. Acabem d'afegir el brou i la picada de all i julivert.

Opcional: unes fulletes de menta per decorar el plat.

PER SABER-NE MÉS

La part del congre que s'aprofita per cuinar és la part central, la part final  té més espina i la reservem per fer brou. Si ens queda brou, el podem congelar i fer-lo servir per arrossos, fideus i altres plats de peix. També podem fer una sopa d'arròs. El congre dóna un gust molt bo als brous de peix.

RESULTAT

Aquest és un plat típic mariner, senzill i econòmic. També podem posar-hi patates.