INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

1 Kg de lluç
2 gambes per persona
3 grans d'all
1 cullerada de farina
3 cullerades plenes de julivert picat
Oli d'oliva verge
Sal
2 cullerots de brou de peix

Per fer el brou
El cap i les espines del peix
1 ceba petita
2 grans d'all
Sal

Oli d'oliva verge

3/4 l d'aigua mineral aprox.

 

PREPARACIÓ

Netegem el lluç, el tallem a rodelles o a supremes i reservem.

Fem un brou amb les espines i el cap del lluç. Per fer el brou  posem al foc una olla de mida adient. Afegim un raig d'oli, les espines i el cap del peix, la ceba tallada a trossos i els grans d'all. Donem un parell de tombs i quan el peix i les verdures es comencin a agafar al fons, afegim l'aigua i deixem bullir 20 o 25 minuts. Fet així el brou queda més gustós.

En una cassola escalfem l'oli, posem les gambes tomba i tomba, només un moment per perfumar l'oli, traiem i reservem. A la mateixa cassola sofregim els alls picats i, quan comencin a enrossir, afegim una cullerada de farina. Ho remenem durant un minut per tal que la salsa quedi ben lligada. Afegim el peix, el julivert picat i el brou. Ho deixem coure un parell de minuts, donem la volta al peix amb molta cura i hi afegim les gambes. Ho deixem coure 2 minuts més. Apaguem el foc i servim acabat de fer.

PER SABER-NE MÉS

El lluç té una carn molt delicada; és important  no passar-nos  amb el temps de cocció i donar la volta al peix amb cura.

RESULTAT

Un plat ràpid, delicat i exquisit, per sucar-hi pa.

Montse