INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

1 déntol d'1,5 Kg (pot ser un altre tipus de peix)
1 bitxo
4 grans d'all
Julivert
Oli d'oliva verge extra
Sal

Per a la guarnició
4 patates
1 pebrot verd
1 ceba tendra
4 grans d'all
Oli d'oliva verge
Sal

PREPARACIÓ I COCCIÓ
Demanem al peixater que ens netegi el peix i ens separi els lloms.

Preparació de la guarnició

Tallem el pebrot i la ceba tendra a la juliana. Laminem els alls. Pelem les patates i les tallem a rodelles de 0,5 cm. Posem oli en una paella i hi afegim el pebrot, la ceba, els alls i les patates. Ho deixem coure a foc lent fins que les patates estiguin quasi cuites. Passem la guarnició a una plata de forn i la reservem.

Salem el peix. Untem una safata de forn amb oli i hi posem els lloms de peix amb la pell cap amunt. Posem al forn al mateix temps les dues plates, la del peix i la de les patates, Ho deixem coure tot plegat 10 minuts a 200ºC.

Mentre tot es cou al forn, posem oli en una paella, hi afegim els alls laminats i el bitxo sense llavors tallat petit (compte que l'all no es cremi). Ho retirem del foc i ho reservem. Quan el peix del forn sigui cuit, afegim a la paella el suquet que ha deixat a la plata, hi afegim el julivert ben picat i li donem un parell de tombs.

Servim el peix amb la pell a sota, l'amanim amb la salseta de l'all i el bitxo i l'acompanyem amb les patates.

PER SABER-NE MÉS
Podem fer aquesta recepta amb molts tipus de peix com ara, orada, calet,  pagell, pagre, etc...

RESULTAT
Un peix al forn senzill i bo que de ben segur que us agradarà.

Montse